Find accommodation & make a request
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
The NEW South Tyrol Blog
The best stories from South Tyrol - Get inspired!
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal

Op de piste met trein & bus

Bus + trein + kabelbaan = skiplezier. Je hoeft geen wiskundig genie te zijn om te zien dat deze formule werkt. Probeer maar eens hoe gemakkelijk het is om de skibus of trein naar de gondellift te nemen.

Het openbaar vervoer gebruiken om naar het skigebied te gaan is echter niet alleen een kwestie van gemak, maar ook een kosteneffectief, snel en milieuvriendelijk alternatief. Je bespaart brandstof, hoeft je geen zorgen te maken over hoe je er moet komen, files en vervelende zoektochten naar parkeerplaatsen, en je beschermt de natuur.

Stressvrij op de piste

Het Pustertal wordt gekenmerkt door een dicht, skivriendelijk vervoersnetwerk. In het skigebied van de Kronplatz, de Drietoppen Dolomieten, Alta Badia en Tauferer Ahrntal brengen regelmatige skibussen de wintersporters van hun hotel of appartement naar het respectievelijke dalstation.

Anderzijds maakt het openbaar vervoer - trein en bus - verbindingen mogelijk tussen de skigebieden in het oosten van Zuid-Tirol. Vooral de Ski-Zug of Pustertal Bahn pendeldienst tussen Fortezza en Innichen is het vermelden waard: elke 30 minuten op weekdagen en elk uur in het weekend.

Vanaf de haltes in Rio di Pusteria, Bruneck, Olang en Innichen kun je met de bus naar de afzonderlijke skigebieden. Als je uitstapt bij het station in Perca, kun je met de Ried kabelbaan rechtstreeks naar de Kronplatz. En het station van Versciaco ligt vlak naast de liften van het skigebied Helm.

Nog te vermelden is dat je vanaf de Kronplatz ook kunt overstappen op de populaire skicarrousel Sellaronda: Vanaf het dalstation Piculin aan de kant van Vigil brengt een transferdienst skiërs om de 20 minuten naar de liften van Sompunt in Badia, vanwaar je Corvara en de Sellaronda kunt bereiken.

Gratis rit dankzij de Holidaypass

De Holidaypass is de perfecte manier om met de trein en bus naar de bovengenoemde skigebieden te gaan. Met deze voordelige kaart kun je onbeperkt gebruik maken van de skibussen in het Pustertal en het Val Badia en van al het openbaar vervoer (incl. regionale treinen) in heel Zuid-Tirol. De Holidaypass is gratis verkrijgbaar bij alle gastbedrijven die lid zijn van een van de deelnemende toeristenverenigingen.

Meer informatie:

MobileDolomites - Mobility Consortium
Tel.: +39 0474 552 400
info@mobiledolomites.com

Current holiday offers

from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to the Tirolerhof at the gateway to the Gsieser Valley. Your perfect place for active holidays and pure relaxation!

To the hotel
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL

Enjoy a special 5 * feel-good time in the heart of Pustertal & unique nature experiences at Mt. Kronplatz in the Dolomites.

To the hotel
from 105 €
Naturhotel Die Waldruhe

Alpine meets Mediterranean in every facet, with wellness and experiences for nature lovers, active holiday-makers and indulgence seekers.

To the hotel

Goed om te weten

Service