Find accommodation & make a request
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 258 €
Naturhotel Waldheim
Active hotel | Altrei in Southern South Tyrol

Tolweg naar de Drei Zinnen

De Drei Zinnen Dolomieten zijn zonder twijfel de moeite waard. Het is maar goed dat er van mei tot oktober verschillende manieren zijn om dicht bij de opvallende rotspieken te komen: te voet, met de auto of met de pendeldienst. In de winter blijft de tolweg gesloten voor verkeer.

Als je niet meerdere uren wilt of kunt lopen, kun je het beste de goed uitgebouwde maar tolweg gebruiken die naar de zuidkant van de Drei Zinnen leidt bij Misurina (tussen Toblach en Cortina). Daar, op 2.333 meter boven zeeniveau, ligt de Auronzo Hut.

Vanaf hier kunnen de Drei Zinnen worden bereikt via een ontspannen wandelpad. Deze leidt via de Lavaredo hut en de Paternsattel naar de Drei Zinnen - natuurlijk met een adembenemend panorama en een prachtig uitzicht op het herkenningspunt van de Dolomieten.

Tolweg naar de Auronzo Hut

Openingstijden:

  • Afhankelijk van de sneeuwcondities is de weg naar de Auronzo Hut meestal geopend van eind mei tot eind oktober.
  • De parkeerplaatsen bij de Auronzo Hut kunnen niet online worden gereserveerd. Zodra alle parkeerplaatsen bezet zijn, kan de weg worden afgesloten voor auto's.

Prijzen tolweg/parkeerplaats 2023:

  • Auto: €30 | Motorfiets: €20 | Campers & voertuigen langer dan 2,10 m: €45
  • Bus tot 30 personen: €60 | Bus boven 30 personen: €120

Het ticket is geldig vanaf het moment van uitgifte tot middernacht op dezelfde dag. De dagprijs wordt toegevoegd voor elke volgende dag.

Pendeldienst naar Drei Zinnen

Tijdens de zomermaanden (ongeveer van begin juni tot begin oktober) is de pendelbus een milieuvriendelijk alternatief om naar de Auronzo Hut te reizen. De bus vertrekt vanaf het busstation in Toblach en kan worden gebruikt met eigen kaartjes of met de Zuid-Tirol Pass. De HolidayPass en andere mobiele kaarten zijn niet geldig en fietsvervoer is niet mogelijk.

Om gebruik te maken van de shuttle is een online reservering met online betaling vereist voor de hele periode (zelfs als je de Zuid-Tirol Pass gebruikt). Resterende tickets zijn verkrijgbaar bij het bus- en treinstation in Toblach.

Meer informatie:

Aangezien de toegangsweg en de Auronzo Hut niet meer in Zuid-Tirol liggen, maar in de naburige provincie Belluno, kun je voor meer informatie rechtstreeks contact opnemen met de plaatselijke autoriteiten:

Current holiday offers

from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 105 €
Naturhotel Die Waldruhe

Alpine meets Mediterranean in every facet, with wellness and experiences for nature lovers, active holiday-makers and indulgence seekers.

To the hotel
from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to the Tirolerhof at the gateway to the Gsieser Valley. Your perfect place for active holidays and pure relaxation!

To the hotel

Goed om te weten

Selected tips

Vitalpina Hotels Südtirol

Mountains are life. We share your passion for the outdoors and show you South Tyrol's mountain and natural landscapes from their most sustainable side.

To the hotels
Service