Find accommodation & make a request

Vakantie in Caines

Het kleine maar mooie dorpje Caines ligt op ongeveer 590 m boven zeeniveau boven Merano - precies waar het Passeiertal zich naar het noorden toe vertakt.

Church in Kuens
Church in Kuens

The parish church of Kuens is consecrated to the Saints Mauritius and Korbinian and dates back to the Romanesque period.

© Passeiertal

Het dorp tussen Dorf Tirol en Rifiano heeft iets minder dan 400 inwoners. Daarmee is het een van de kleinste gemeenten in Zuid-Tirol. Als je op zoek bent naar een vakantie die wordt gekenmerkt door rust en ontspanning - en ook graag elke dag iets in de buitenlucht wilt doen - dan is Caines de perfecte plek. Want tussen het levendige kuuroord Merano en het rustieke Passeiertal is er altijd genoeg afwisseling.

Rustige huttentochten en uitdagende bergtochten beginnen hier direct voor de deur, net als fiets- en mountainbikeroutes. Het Spronsertal met zijn idyllische bergmeren, het natuurpark Gruppo di Tessa, de interessante aardpiramides in het Fineletal en de Kuenser Waalweg liggen ook binnen handbereik.

Het milde klimaat dat typisch is voor de regio Merano en de vele zonuren garanderen een uitzonderlijk lang wandelseizoen. De wijn- en boomgaarden rond Caines en het alpenpanorama op de achtergrond geven elke onderneming een heel bijzonder kader.

Cultuur & traditie in Caines

Kunst- en cultuurliefhebbers moeten een bezoek brengen aan de Romaanse parochiekerk in het centrum van het dorp, die gewijd is aan de heiligen Mauritius en Corbinianus. Wie geïnteresseerd is in traditie en gebruiken, moet een bezoek brengen aan het kleine tractormuseum: in het Ungericht Hof in Caines staan meer dan 60 oldtimer tractoren die gratis te bezichtigen zijn.

Tourist Office Passeiertal
Tourist Office Passeiertal
Passeirerstraße 40 - 39015 St. Leonhard in Passeier
+39 0473 656 188
info@passeiertal.it
www.passeiertal.it

Current holiday offers

from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier

The 5-star sport and wellness resort South Tyrol with 10.500 m² Spa Areas, 23 Saunas, 7 Tennis Courts, 12 Pools, 4-hole Golf Course.

To the hotel
The NEW South Tyrol Blog

Discovering the best parts of South Tyrol - Get inspired by authentic encounters, unforgettable experiences & by the best holiday tips!

To the blog

Images

Church in Kuens
Church in Kuens

The parish church of Kuens is consecrated to the Saints Mauritius and Korbinian and dates back to the Romanesque period.

© Passeiertal
Chapel in Kuens in Passeiertal
Chapel in Kuens in Passeiertal

A picturesque chapel in Kuens at the beginning of Passeiertal valley.

© Internet Consulting - Patrick Kammerlander
Free online catalogues
Request our online catalogues for further information!
Choose all
Passeiertal near Meran
kataloge

Attractions in Kuens

Selected accommodations in Kuens

Service