Find accommodation & make a request
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
The NEW South Tyrol Blog
The best stories from South Tyrol - Get inspired!
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 258 €
Naturhotel Waldheim
Active hotel | Altrei in Southern South Tyrol
s
from 158 €
Viktoria Alpine Spa Resort
Wellnesshotel | Hafling near Meran
Red Rooster
Select 1 of 1,600 Red Rooster farms now
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz

Paardesleetochten in Zuid-Tirol

Pure ontspanning midden in de sneeuwwitte natuur, ingebed in een dromerig berglandschap, warm ingepakt in knusse dekens, begeleid door het rinkelen van de koetsklokken...

Naast avontuur en actie zijn veel wintervakantiegangers in Zuid-Tirol ook op zoek naar rust en gezelligheid, om gewoon lekker achterover te leunen en te genieten van het besneeuwde berglandschap. En hoe kun je dat prettiger en milieuvriendelijker doen dan tijdens een gezellige rit met een paardenslee? Bijna alle wintersportgebieden in Zuid-Tirol kunnen per arreslee worden verkend - hier stellen we twee populaire gebieden in de Dolomieten voor.

Paardesleetocht door Val Gardena

Tijdens een paardensleetocht door het winterse Val Gardena kun je, net als in veel andere gebieden in Zuid-Tirol, zowel overdag als 's nachts tochten maken met de rustieke koetsen op sleden. De echte atleten zijn in dit geval de Avelengo paarden, die al tientallen jaren in Zuid-Tirol worden gefokt: meestal kastanjerood en met lichtere manen, klein maar sterk genoeg om de populaire sleeën moeiteloos te trekken.

Er zijn verschillende gebieden in Val Gardena die bij uitstek geschikt zijn voor arresleetochten, zoals rond de Col Raiser, de Fermeda-hut en de Pana-Alm.

Sleetocht in Toblach

Gehuld in dikke jassen, mutsen en knusse dekens leiden ervaren paardeneigenaren natuurliefhebbers op hun arresleeën van het langlaufstadion in Dobbiaco in het Hochpustertal naar het oude kerkje "Säghäusern" en verder naar het prachtig gelegen meer van Dobbiaco.

Daar aangekomen mogen de trotse Noriker paarden uitrusten terwijl de sledepassagiers rond het Toblach meer wandelen of zich opwarmen in een herberg met een kop punch of thee.

Current holiday offers

from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 105 €
Naturhotel Die Waldruhe

Alpine meets Mediterranean in every facet, with wellness and experiences for nature lovers, active holiday-makers and indulgence seekers.

To the hotel
from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof

Winter dream South Tyrol - deep snow-covered mountains, crystal clear air & wonderful peace. Panoramic view of the Dolomites from every room.

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel

Images

Horse-sleigh ride in Antholz
Horse-sleigh ride in Antholz

With the horse-drawn sleigh across the magical winter landscape

© TV Antholzertal - Leitgeb Karl Heinz

Wintersport

Service