Find accommodation & make a request
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 258 €
Naturhotel Waldheim
Active hotel | Altrei in Southern South Tyrol
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
Red Rooster
Select 1 of 1,600 Red Rooster farms now
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
s
from 158 €
Viktoria Alpine Spa Resort
Wellnesshotel | Hafling near Meran

Hoogteloipes in Zuid-Tirol

Gegarandeerde sneeuw, veel zon en een adembenemend uitzicht op de bergtoppen maken langlaufen op de hoogteloipes in Zuid-Tirol op meer dan 2.000 m boven zeeniveau tot een onvergetelijke ervaring voor wintersporters.

Prato Piazza bij Braies

Op 2.000 m hoogte loopt deze loipe over het schilderachtige hoogplateau aan de voet van de machtige toppen van de Hohe Gaisl en de Dürrenstein in het natuurpark Fanes-Sennes-Prags. Het 6 km lange circuit maakt indruk met een prachtig Dolomietenpanorama en is, als overwegend makkelijke route met enkele matig moeilijke stukken, ook geschikt voor beginners.

Würzjoch in Val Badia

De toppen van de Dolomieten, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, lijken dichtbij genoeg om aan te raken op dit 4 km lange pad aan de voet van de Peitlerkofel op 2.000 m boven zeeniveau. De gemakkelijke hoogteloipe sluit aan op de loipe in het Villnösstal, zodat getrainde langlaufers nog meer en ook uitdagendere loipenkilometers tot hun beschikking hebben.

Hochjoch en Lazaun op de gletsjer van Val Senales

De beste trainingsomstandigheden voor professionals: de uitdagende Hochjoch-gletsjerloipe op 3.000 m biedt van half september tot half december optimale omstandigheden voor langlauftraining op grote hoogte. Afhankelijk van de sneeuw- en weersomstandigheden is de hoogteloipe 5 tot 10 km lang.

Maar niet alleen topsporters bereiden zich in het skigebied Val Senales voor op het wedstrijdseizoen: Van half december tot april is de Lazaun-loipe op ongeveer 2.400 m boven zeeniveau geopend. De gemakkelijke loipe van 2 km is perfect voor beginners.

Van de Corno del Renon naar de Villandro Alm

Vanaf het bergstation Schwarzseespitze in het skigebied Rittner Horn boven Bolzano loopt een 10 tot 35 km lange, middelzware loipe naar de Villandro Alm, die een indrukwekkend 360-graden panorama biedt op een hoogte van meer dan 2.000 m.

Seiser Alm

Hoewel niet alle 80 kilometer loipes zich op de Seiser Alm boven de 2.000 m, maar ze zijn allemaal perfect geprepareerd, dubbel of viervoudig gespoord en op een hoogte van 1.800 tot 2.200 m ook zeer sneeuwzeker. Schaatsen of klassiek langlaufen - de uitzichten op Sassolungo, Sassopiatto en Sciliar zijn altijd inspirerend.

Langlaufers vindenandere hoogteloipes, bijvoorbeeld in het skigebied Ratschings-Jaufen (Platschjoch-loipe: 10 km op ongeveer 1.800 m hoogte) en in Solda (7 km op 1.900 m hoogte).

Current holiday offers

from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof

Winter dream South Tyrol - deep snow-covered mountains, crystal clear air & wonderful peace. Panoramic view of the Dolomites from every room.

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 105 €
Naturhotel Die Waldruhe

Alpine meets Mediterranean in every facet, with wellness and experiences for nature lovers, active holiday-makers and indulgence seekers.

To the hotel

Images

Villanderer Alm
Villanderer Alm

Cross-country skiing on Villanderer Alm

© Tourismusverein Klausen, Barbian, Feldthurns und Villanders
Cross-country skiing at Rittner Horn
Cross-country skiing at Rittner Horn

Perfectly prepared and panoramic cross-country ski runs are waiting for skiers on Rittner Horn.

© Tourismusverein Ritten - Alfred Tschager
Plätzwiese pasture
Plätzwiese pasture

In winter, a magnificent blanket of snow covers Plätzwiese pasture with a white dress.

© Internet Consulting - Isabel Gräber

Langlaufen

Selected accommodations in South Tyrol

Service