Find accommodation & make a request
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 258 €
Naturhotel Waldheim
Active hotel | Altrei in Southern South Tyrol
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
s
from 158 €
Viktoria Alpine Spa Resort
Wellnesshotel | Hafling near Meran
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
Red Rooster
Select 1 of 1,600 Red Rooster farms now
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz

Rodelen bij maanlicht en nachtrodelen

Verlicht of alleen verlicht door de volle maan - veel rodelbanen in Zuid-Tirol nodigen ook uit om 's avonds en 's nachts te rodelen.
Moonlight tobogganing
Moonlight tobogganing

Moonlight tobogganing in Tauferer Ahrntal

© IDM Südtirol - Hansi Heckmair

Rodelen in Zuid-Tirol is niet alleen leuk overdag met een blauwe hemel en zonneschijn. s Avonds, onder een sterrenhemel en maanlicht, is een rodelbaan in het romantische winterlandschap een bijzondere ervaring. En een stop bij een rustieke hut of een gezellige herberg vult de sportieve activiteit perfect aan.

Met de lift naar het begin van de rodelbaan

Veel skigebieden in Zuid-Tirol bieden op bepaalde avonden in de week een zeer comfortabele vorm van nachtrodelen aan: De klim naar de verlichte rodelbaan gebeurt comfortabel met de langere open kabelbaan of stoeltjeslift.

- Skigebied Monte Cavallo: met de Monte Cavallo kabelbaan naar de 10 km lange rodelbaan (dinsdag- en vrijdagavond).
- Skigebied Plose: met de Plose kabelbaan naar de 9 km lange RudiRun rodelbaan (vrijdagavond).
- Skigebied Klausberg: met de K-Express gondelbaan naar de 5 km lange rodelbaan (dinsdagavond)
- Skigebied Watles: met de stoeltjeslift naar de 4 km lange rodelbaan (vrijdagavond)
- Skigebied Obereggen: met de Ochsenweide kabelbaan naar de 2,5 km lange rodelbaan (dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond)
- Skigebied Kronplatz: met de kabelbaan Korer naar de 1,5 km lange rodelbaan (zaterdagavond) of met de kabelbaan Cianross in San Vigilio naar de 500 m lange rodelbaan (dinsdag- en donderdagavond)

In het skigebied 3 Zinnen Dolomieten kun je op dinsdag- en vrijdagavond comfortabel met de Haunold stoeltjeslift in Innichen naar de 2 km lange rodelbaan, maar deze is niet verlicht.

Te voet naar de verlichte rodelbaan

Voor sommige nachtrodelaars is een rodeluitstapje maar half zo leuk zonder de klim te voet. Hier zijn enkele aanbevelingen voor diegenen die een verlichte rodelbaan op prijs stellen, maar geen lift nodig hebben.

- Skigebied Belpiano: de 1,5 km lange rodelbaan Vallierteck in Reschen of de 800 m lange rodelbaan Talaiwald in St. Valentin (elke avond).
- Skigebied Schwemmalm: de 500 m lange rodelbaan onder de Moscha wedstrijdbaan, parkeerplaats bij het dalstation van de stoeltjeslift (woensdagavond)
- Skigebied Solda: de verbindingspiste tussen de Kanzel en de kabelbaan wordt een 2 km lange rodelbaan (donderdagavond)

Buiten de skigebieden zijn er ook verlichte rodelbanen om 's nachts te rodelen met gezellige pauzeplaatsen - bijvoorbeeld de rodelbaan Tristenbach in Riobianco in het Tauferer Ahrntal of de rodelbaan Atscherwiesen in Telfes/Ratschings in het Eisacktal.

Voor romantici

Als je een rodelbaan op ploetert die alleen in maanlicht baadt en dan naar beneden suist, beleef je de winterse natuur bijzonder intens. Sommige hutten langs onverlichte rodelbanen bieden op afspraak ook plaats aan nachtrodelaars, zoals de Welschellener Alm in Welschellen/ Enneberg, of zijn op bepaalde winteravonden langer open, zoals de Geisleralm in St. Magdalena/ Funes.

Tips voor nachtrodelen

Om ervoor te zorgen dat rodelen bij maanlicht een onvervalste ervaring wordt met vrienden en familie, moet je rekening houden met de veiligheidstips voor rodelaars. Zelfs als je langere tijd in gezellig gezelschap bij elkaar zit, is terughoudendheid geboden bij het nuttigen van alcohol, om jezelf en anderen niet in gevaar te brengen.

Ook heel belangrijk: als de rodelbaan niet helder verlicht is met schijnwerpers, vergeet dan niet je hoofdlamp aan te doen, zowel bij de klim als bij de afdaling. Als de beklimming te voet is, is het aan te raden om andere kleding mee te nemen, omdat het snel ongemakkelijk kan worden in een bezweet shirt.

Zoals bij elke rodeltocht moet je jezelf van tevoren voldoende informeren: Is de baan open en zo ja, is deze op dit moment verlicht? Hoe zijn de sneeuw- en weersomstandigheden? Is er een plek om te stoppen voor een verfrissing? Is het nodig om je aan te melden bij de hut (vooral voor groepen)? Is er een rodelverhuur?

Current holiday offers

from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof

Winter dream South Tyrol - deep snow-covered mountains, crystal clear air & wonderful peace. Panoramic view of the Dolomites from every room.

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 105 €
Naturhotel Die Waldruhe

Alpine meets Mediterranean in every facet, with wellness and experiences for nature lovers, active holiday-makers and indulgence seekers.

To the hotel

Rodelen

Selected accommodations in South Tyrol

Service