Find accommodation & make a request
Red Rooster
Select 1 of 1,600 Red Rooster farms now
s
from 158 €
Viktoria Alpine Spa Resort
Wellnesshotel | Hafling near Meran
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 258 €
Naturhotel Waldheim
Active hotel | Altrei in Southern South Tyrol
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal

De 10 beroemdste pistes in Zuid-Tirol

De skigebieden van Zuid-Tirol staan eigenlijk bekend als vrij gezellig en idyllisch. Maar er zijn lang niet alleen de klassieke, brede, geprepareerde pistes voor comfortabele bochten en plezierig carven.

Ook wie van steile en sportieve hellingen, extreme afdalingen en snelle diepsneeuwvariaties houdt, komt aan zijn trekken. Waar? We hebben hier de 10 meest uitdagende afdalingen en de mooiste off-pistes, klassiekers en insider tips voor je verzameld:

Top 10 pistes in Zuid-Tirol

South Tyrol's longest valley run
South Tyrol's longest valley run

The Trametsch in the Plose ski area is the longest downhill run in South Tyrol - with a length of around 9 kilometres and a difference in altitude of 1,400 metres.

© TV Brixen - Kottersteger Manuel

Trametsch(skigebied Plose): Met een lengte van 9 km en een hoogteverschil van 1.400 m is de afdaling vanuit Plose de langste piste van Zuid-Tirol. Er zijn misschien steilere en spectaculairdere afdalingen, maar de vele bochten vereisen zoveel techniek en uithoudingsvermogen dat je het geweldige uitzicht op het Eisacktal gemakkelijk mist. Onderste station: S. Andrea bij Brixen.

Herrnegg (skigebied Kronplatz): Deze piste maakt deel uit van de "Black Five", de vijf zwarte pistes van Kronplatz en is met een hellingspercentage tot 68% niet voor doetjes. Na 5 km en 1.298 hoogtemeters worden zelfs de dijen van experts zacht. Dalstation: Riscone.

Holzriese II (skigebied 3 ZinnenDolomieten): Een echte insider tip in de Dolomieten - en een echte test van moed: want met een trotse 71% helling is het de steilste afdaling in Zuid-Tirol. De Holzriese piste is 790 m lang en 265 m hoog. Dalstation: Sexten.

Current holiday offers

from 105 €
Naturhotel Die Waldruhe

Alpine meets Mediterranean in every facet, with wellness and experiences for nature lovers, active holiday-makers and indulgence seekers.

To the hotel
from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof

Winter dream South Tyrol - deep snow-covered mountains, crystal clear air & wonderful peace. Panoramic view of the Dolomites from every room.

To the hotel
from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel
Steep insider tips & difficult carving slopes
Steep insider tips & difficult carving slopes

Thanks to the immense range of slopes, the 3 Zinnen Dolomites ski area offers several highlights for demanding skiers.

© Manuel Kottersteger - Skigebiet 3 Zinnen Dolomiten
Spectacular freeride experience
Spectacular freeride experience

The Mittagstal is considered the ultimate freeride and ski touring slope in the Dolomites.

© TV Alta Badia - Andre Schoenherr

Versciaco (skigebied 3 Zinnen Dolomieten): Deze prachtige afdaling aan de noordkant van de Helm omvat uitdagende carving-hellingen en eindigt bij het dalstation in Versciaco na ongeveer 3,3 km en 910 hoogtemeters. Dalstation: Versciaco.

Gran Risa(skigebied Alta Badia): De beroemde wereldbekerpiste in La Villa is zeker een van de moeilijkste klassiekers. Waar de profs in december hun reuzenslalom houden, kun je je bochten maken op hun sporen - op een steile, perfect geprepareerde piste van 1,25 kilometer met een hoogteverschil van 448 meter en een maximaal stijgingspercentage van 53%. Dalstation: La Villa.

Mittagstal/Val Mezdì (Dolomieten): Waarschijnlijk de freeride- en tourafdaling bij uitstek! Vanaf het bergstation van de Pordoi-kabelbaan is het goed lopen tot je door het smalle dal op een hoogte van ongeveer 1.300 meter naar beneden slingert naar Colfosco. Afhankelijk van de sneeuwcondities is de afdaling matig moeilijk tot veeleisend; begeleiding door een lokale berg- of skigids wordt aanbevolen. Dalstation: Pordoi Pas.

Fun on the slopes in the Dolomites
Fun on the slopes in the Dolomites

The snow-covered Dolomites offer not only comfortable ski runs, but also countless challenges for real ski pros.

© IDM Südtirol/Alex Moling

Pordoipas (Dolomieten): Dit is ongetwijfeld de meest spectaculaire freeride-afdaling in de Dolomieten. Daarna gaat het echter extreem steil naar de Pordoijoch, 700 meter lager. Eindstation: Pordoipas.

Saslong (skigebied Val Gardena): Deze piste is, net als de Gran Risa, een van de klassieke World Cup-afdalingen. Vanaf Ciampinoi is hij 3,5 km lang en ongeveer 800 meter hoog tot S. Cristina. Indrukwekkend zijn niet alleen de maximale helling van 57%, maar ook de beroemde kamelenbulten en de Ciaslat-weiden, die zelfs voor de beste downhilltechnici een echte uitdaging vormen. Dalstation: S. Cristina.

Schmuggler afdaling (Val Senalesgletsjer): Zo ontspannen als de pistes aan de top van het gletsjerskigebied Senales zijn, zo pittig is de 8 km lange afdaling met veel afwisselende en zeer uitdagende passages. Voor het hoogteverschil van 1.200 meter naar beneden naar Kurzras moet je je energie goed beheren. Eindstation: Kurzras.

Gran Zebrù I (skigebied Solda): De uitdagende panoramische afdaling met een lengte van 1,8 km biedt een prachtig uitzicht op de Königspitze, de Monte Zebrù en het Ortles driemanschap. Als hoogste piste van Zuid-Tirol overbrugt hij ruim 400 hoogtemeters op de tophelling van de Schöntaufspitze op een hoogte tussen 3.250 en 2.820 meter. Bodemstation: Madritschhütte.

Skiën

Selected accommodations in South Tyrol

Service