Find accommodation & make a request
s
from 158 €
Viktoria Alpine Spa Resort
Wellnesshotel | Hafling near Meran
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
Red Rooster
Select 1 of 1,600 Red Rooster farms now
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 258 €
Naturhotel Waldheim
Active hotel | Altrei in Southern South Tyrol

Sneeuwschoenwandelen in het Eisacktal

Het Eisacktal wordt soms overschaduwd door het beroemde Dolomieten wintersportgebied ernaast. Daar draait de skicarrousel van eind november tot half april, de pistes en de omgeving zijn gewoonweg fantastisch, maar helaas ook meestal een beetje druk.

Heel anders is het in het Eisacktal, waar alles wat langzamer verloopt en waar vakantiegangers zich liever comfortabel voortbewegen op sneeuwschoenen dan op ski's. Wandel rustig door grotendeels ongerepte alpenweiden of bestorm eenzame bergtoppen: Het Eisacktal biedt sneeuwschoenwandelaars volop mogelijkheden.

Liefhebbers van dit langzame tempo waarderen vooral de vele alpenweiden op grotere hoogte, zoals het Rodengo of de Lüsner Alm. Ook de sneeuwzekere gebieden rond Ratschings en Ridanna of in het Villnössdal zijn gewoonweg fascinerend. Hier kun je op doordeweekse dagen in je eentje door bossen en weiden dwalen, zonder enige drukte. Hier zijn een paar tips:

Tip 1: Ratschings

Een 3-4 uur durende wandeling brengt sneeuwschoenwandelaars van Ratschings (vanaf Hotel Larchhof) naar de Binnenste en Buitenste Wumbls Alm. Het pad naar de Wumblalm is rood en wit gemarkeerd en heeft het nummer 10. De alp wordt in de winter niet beheerd, maar is ideaal voor een gezellige rustpauze met een Brettljause (snack) om mee te nemen.

Tip 2: Funes

Met de machtige Geisler op de achtergrond voert deze wandeling de sneeuwschoenwandelaars van de Zanser Alm in Funes via pad nr. 6 naar de Tschantschenon Alm, die aan de voet van de noordwanden van Furchetta en Sas Rigais ligt. Daar kun je na een wandeling van twee uur genieten van het prachtige uitzicht en vervolgens via pad 35a en pad 36 door dichte bossen terugwandelen naar het startpunt Zanser Alm.

Tip 3: Rodengoer Alm

Vanaf de Zumis-parkeerplaats in Rodengo volgen sneeuwschoenwandelaars de loipe naar de Rodenecker Alm. Vanaf hier kun je loipe 2 nemen naar de Roner Hütte en vanaf daar is het nog 1,5 uur naar de Starkenfeldhütte. Vanaf daar is het nog een half uur rechtdoor naar het topkruis van de Astjoch (2196 m), dat al van verre zichtbaar is. Alles bij elkaar duurt de gemakkelijke tocht 5 tot 6 uur.

Tip 4: De Königsanger op

Het startpunt is de Kühhof boven Latzfons. Volg daar een stukje de bosweg en sla dan rechtsaf over een steil bospad naar een weerkruis en in 45 minuten naar de alpenweiden. Het pad gaat verder zonder sporen (maar over sporen) in noordoostelijke richting naar de top op 2436 m. De wandeling duurt 4 uur en is matig zwaar.

Current holiday offers

from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel
from 105 €
Naturhotel Die Waldruhe

Alpine meets Mediterranean in every facet, with wellness and experiences for nature lovers, active holiday-makers and indulgence seekers.

To the hotel
from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof

Winter dream South Tyrol - deep snow-covered mountains, crystal clear air & wonderful peace. Panoramic view of the Dolomites from every room.

To the hotel

Images

Snowshoe hiking in Lüsen
Snowshoe hiking in Lüsen

Lüsen becomes a real paradise for snowshoe hikes and winter hikes during the cold season.

© Eisacktal - Stefan Schütz
Snowshoe hiking in Lüsen
Snowshoe hiking in Lüsen

Winter offers magic snow-covered landscapes with dreamlike panoramic views.

© Eisacktal - Stefan Schütz
Snowshoe hiking in Eisacktal
Snowshoe hiking in Eisacktal

Fantastic tours with view of the Dolomites

© Eisacktal - Stefan Schütz
Snowshoe hiking in Eisacktal
Snowshoe hiking in Eisacktal

Fantastic tours with view of the Dolomites

© Eisacktal - Stefan Schütz
Snowshoe hiking in Eisacktal
Snowshoe hiking in Eisacktal

Fantastic tours with view of the Dolomites

© Eisacktal - Stefan Schütz

Sneeuwschoenwandelen

Selected accommodations in Eisacktal

Service