Find accommodation & make a request
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
Red Rooster
Select 1 of 1,600 Red Rooster farms now
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 258 €
Naturhotel Waldheim
Active hotel | Altrei in Southern South Tyrol
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
s
from 158 €
Viktoria Alpine Spa Resort
Wellnesshotel | Hafling near Meran

Helmen verplicht op de piste

Topless? Nee, bedankt! Sinds 1 januari 2022 zijn minderjarigen onder de 18 jaar verplicht een helm te dragen tijdens het skiën, snowboarden en rodelen in Zuid-Tirol en in heel Italië. Maar in de tussentijd dragen bijna alle volwassenen toch al een helm.

En waarom ook niet? Een helm ziet er stijlvol uit, beschermt je tegen de kou en - het belangrijkste - voorkomt ernstig hoofdletsel. Op de pistes in Zuid-Tirol is vaak veel te beleven. Talrijke skigebieden behoren tot de populairste in het Alpengebied en het aantal skiërs en snowboarders is navenant groot. Ongelukken kunnen snel gebeuren.

Sommige skiërs overschatten zichzelf en gaan veel te snel. Anderen zouden een skicursus moeten volgen voordat ze de piste op gaan. Weer anderen verwarren skiën met het snowpark. Een skihelm kan levens redden. Studies tonen aan dat een helm effectief is in het voorkomen van ernstig hoofdletsel.

Als je een skihelm koopt, zorg er dan voor dat je de hoofdbescherming eerst past. De juiste maat helm is cruciaal voor de veiligheid, net als het goed vastgespen van de helm.

Helmen zijn verplicht op de skipistes van Zuid-Tirol

Volgens de wet moeten alle kinderen en jongeren onder de 18 jaar een helm dragen als ze op de pistes van Zuid-Tirol skiën. Skihelmen moeten CE-gecertificeerd zijn. Geschikte veiligheidshelmen kunnen voor een klein bedrag worden gehuurd bij veel skischolen en skiverhuurders. Helmen zijn ook verplicht voor minderjarige snowboarders, freestylers, telemarkers en rodelaars.

Current holiday offers

from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 105 €
Naturhotel Die Waldruhe

Alpine meets Mediterranean in every facet, with wellness and experiences for nature lovers, active holiday-makers and indulgence seekers.

To the hotel
from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof

Winter dream South Tyrol - deep snow-covered mountains, crystal clear air & wonderful peace. Panoramic view of the Dolomites from every room.

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel

Wintersport

Selected accommodations in South Tyrol

Service