Find accommodation & make a request

Vakantie in Lutago

Het Zuid-Tiroolse dorp Lutago ligt ingebed tussen alpenweiden en bergtoppen aan de ingang van het prachtige Ahrntal en staat garant voor een natuurgerichte avontuur- en ontspanningsvakantie voor jonge en oude vakantiegangers in elk jaargetijde.

De imposante 3.369 m hoge Schwarzenstein en 13 andere bergtoppen van drieduizend meter in de directe omgeving van Lutago inspireren bergbeklimmers. Maar ook wie niet zo hoog wil gaan, komt in en rond Lutago aan zijn trekken.

Skiing area at Ahrntal/Valle Aurina - the Klausberg
Skiing area at Ahrntal/Valle Aurina - the Klausberg

At the Snowpark "Funtaklaus"

© Klausberg Wander- & Skiarena
Museum of cribs "Maranatha"
Museum of cribs "Maranatha"

The guided tour through the museum is lead by the visionary Paul Gartner, assisted by the artistic supporter, the musician, composer, text writer and guide Hubert Leimegger.

© Krippenmuseum Maranatha

Gevarieerde wintervakantie

In de winter lokken op slechts enkele minuten rijden van Lutago twee sneeuwzekere skigebieden wintersporters van alle leeftijden naar de pistes: Het skigebied Klausberg bij Cadipietra en het skigebied Speikboden bij Sand in Taufers maken deel uit van Skiworld Ahrntal en zijn vanuit Lutago met de auto of bus snel te bereiken. Uitgebreid rodelplezier: een 10 km lange rodelbaan leidt van het bergstation Speikboden naar Lutago. Sneeuwschoenwandelaars en skitoerers zullen blij zijn met het brede scala aan prachtige routes.

Gevarieerde houtsnijkunst

Een bezoek aan het Maranatha kerststalmuseum in Lutago is niet alleen tijdens de kerstperiode de moeite waard, maar het hele jaar door: hier kun je uitgebreide kerststallen uit verschillende landen bewonderen, maar ook angstaanjagende duivels- en heksenmaskers die werden gesneden en beschilderd voor de traditionele Krampus-runs in de aanloop naar Kerstmis.

Current holiday offers

The NEW South Tyrol Blog

Discovering the best parts of South Tyrol - Get inspired by authentic encounters, unforgettable experiences & by the best holiday tips!

To the blog
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal

Situated in the middle of the Tauferer Ahrntal, you will experience South Tyrolean cordiality in combination with exclusive service.

To the offer
View by Schwarzenstein
View by Schwarzenstein

From St. Johann / San Giovanni you reach the refuge Schwarzenstein and in about 1 hour and a half of walk the summit of the same name. Here is the view that gives!

© Internet Consulting
Lake Klausberg
Lake Klausberg

From Lake Klausberg you can admire the beautiful peaks of Rauchkofel and mountains over 3000 meters in the area.

© Internet Consulting - Stefan Tolpeit

Wandel- en fietsparadijs

In de zomer nodigen de nabijgelegen Zillertaler Alpen en het natuurpark Rieserferner-Ahrn uit tot wandelen, bergbeklimmen en fietsen. Of het nu gaat om een ontspannen huttenwandeling of een uitdagende tocht over de bergtoppen, een fietstocht met het hele gezin of een inspannende mountainbikeronde - er is voor elke smaak een geschikte route en hoogtemeters kunnen indien nodig ook comfortabel worden bedwongen met de kabelbanen Speikboden of Klausberg.

Sportief plezier in de zomer

Voor paardenliefhebbers is er een manege in Lutago, die ritten aanbiedt door de prachtige bergwereld van het Tauferer Ahrntal. Tauferer Ahrntal dal. Als je op zoek bent naar een adrenalinekick, probeer dan eens een raftingtocht op de rivier de Ahr of een tandemvlucht met een paraglider en beleef het alpenlandschap op een verfrissend andere manier.

Images

Playground in Luttach
Playground in Luttach

The playground nearby the centre of Luttach in Tauferer Ahrntal offers fun and entertainment for children.

© Internet Consulting - Benedikt Trojer
Luttach by night
Luttach by night

View of Luttach, part of the municipality of Ahrntal

© TVB Tauferer Ahrntal - Alfred Stolzlechner
New Year's Eve in Luttach
New Year's Eve in Luttach

New Year's Eve party in Ahrntal with fireworks

© TVB Tauferer Ahrntal - Alfred Stolzlechner
View of Luttach
View of Luttach

The village of Luttach is part of the municipality of Ahrntal. It lies at almost 1,000 m and is a good starting point for many activities.

© Tourismusverein Ahrntal
Luttach in winter
Luttach in winter

View of snowy Luttach in Ahrntal

© IDM Südtirol - Alex Moling

Attractions in Luttach

Selected accommodations in Luttach

Service