Find accommodation & make a request

Vakantie in Riobianco

Nomen est omen. Het melkwitte gletsjerbeekje dat het dorp ooit zijn naam gaf, kabbelt en klatert nog steeds. Links en rechts ervan verheffen zich beboste hellingen en steile rotswanden. Pure natuurlijke idylle.

Wie voor het eerst dieper het Tauferer A hrntal inrijdt en bij Lutago linksaf het dal in slaat waar Riobianco ligt, vindt een wildromantisch landschap, ruige rotsen, landelijke tradities en veel rust. Mensen die op zoek zijn naar ontspanning, natuurliefhebbers en bergsporters zullen gegarandeerd enthousiast zijn en keer op keer terugkomen.

Riobianco in het Ahrntal ligt op 1.334 m boven zeeniveau en was vroeger vooral bekend als bedevaartsoord. De parochiekerk is gewijd aan St. James en dateert uit de 16e eeuw. Bezienswaardig zijn het kunstzinnig waardevolle gevleugelde altaar en een prachtig gewelf.

Ski Resort Speikboden
Ski Resort Speikboden

Ski Resort Speikboden

© TV Sand in Taufers

Genieten van de natuur op elk moment van het jaar

Aan het begin van de zomer, wanneer de alpenrozen in bloei staan, is een wandelvakantie in Riobianco bijzonder aantrekkelijk. In het grotendeels ongerepte natuurlandschap tussen imposante bergen vind je gezellige familiewandelingen, panoramapaden en uitdagende toptochten. Themapaden, zoals het Kneipppad, het kruidenpad en het bezinningspad, zorgen voor een leerzame afwisseling.

In de winter is Riobianco meestal bedekt met een flink pak sneeuw. Sneeuwschoenwandelaars en skitoerers komen in dit diep ondergesneeuwde landschap aan hun trekken. Maar er zijn ook langlaufloipes, rodelbanen, een kleine skilift en een schaatsbaan. Wie een dag op de piste wil doorbrengen, moet een bezoek brengen aan het nabijgelegen skigebied Speikboden.

In de zomer en winter kun je stoppen bij de rustieke almhutten en genieten van de traditionele specialiteiten van de regio.

Current holiday offers

The NEW South Tyrol Blog

Discovering the best parts of South Tyrol - Get inspired by authentic encounters, unforgettable experiences & by the best holiday tips!

To the blog
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal

Situated in the middle of the Tauferer Ahrntal, you will experience South Tyrolean cordiality in combination with exclusive service.

To the offer

Images

Weißenbach
Weißenbach

In winter, Weißenbach is very popular with toboganners, ski mountaineers and snowshoe hikers.

© TVB Tauferer Ahrntal - Filippo Galluzzi
Weißenbach
Weißenbach

Snow-covered Weißenbach in Ahrntal

© TVB Tauferer Ahrntal
Gögealm
Gögealm

In winter, Gögealm hut can be reached with snowshoes or touring skis.

© TVB Tauferer Ahrntal - Alfred Stolzlechner
Spring in Weißenbach
Spring in Weißenbach

In spring, Weißenbach has already flowering meadows, while the surrounding peaks are still snow-covered.

© TVB Tauferer Ahrntal - Filippo Galluzzi
Summer in Weißenbach
Summer in Weißenbach

In summer, the Weißenbach Valley in Ahrntal offers ideal conditions for hikes to mountain huts and beautiful peaks.

© Tourismusverein Ahrntal

Attractions in Weißenbach

Selected accommodations in Weißenbach

Service