Find accommodation & make a request

Vakantie in San Giacomo

Hoe verder je het Ahrntal intrekt, hoe ongerepter en ongerepter het landschap wordt. Het dorp San Giacomo ligt op slechts een paar kilometer afstand van het begin van het dal en heeft vele verrassingen in petto die je vakantie hier gegarandeerd zullen veraangenamen.

St. Jakob
St. Jakob

St. Jakob im Ahrntal, the ideal place for holidays in the middle of nature.

© TV Ahrntal
St. Jakob
St. Jakob

The picturesque village in Ahrntal is a holiday paradise also in winter.

© TV Ahrntal

San Giacomo maakt deel uit van de gemeente Ahrntal. Het dorp ligt in een unieke bergwereld op bijna 1.200 meter boven zeeniveau. Hier vind je niet alleen ontelbare toppen die meer dan 3.000 meter de lucht in steken, maar ook een buitengewoon groot aantal rustieke almen en berghutten om te ontdekken tijdens ontspannende tot uitdagende wandelingen.

Dit betekent niet dat je tijdens je vakantie in San Giacomo alleen maar bergen, weiden en bossen zult zien. Integendeel, het dorp heeft ook een aantal kunst- en cultuurgoederen die een omweg waard zijn. Een daarvan is de gotische parochiekerk, die in het centrum van het dorp staat en gewijd is aan St. Jakob, die de kerk zijn naam gaf. In de buurt is een paar jaar geleden ook een fontein gebouwd met een standbeeld van de beschermheilige.

Als je een wandeling maakt over de Leonhardiweg, die door het gebied rond San Giacomo loopt, kun je stoppen bij de beeldentuin van de kunstenaar Oberhollenzer. Het is duidelijk dat het Ahrntal veel te bieden heeft voor actieve vakantiegangers - van gepassioneerde wandelaars en fietsers tot enthousiaste wintersporters. Het gezinsvriendelijke wandel- en skigebied Klausberg ligt op slechts een paar kilometer afstand en is snel en comfortabel bereikbaar met de bus.

Houtsnijkunst uit San Giacomo

Als je in Zuid-Tirol op zoek gaat naar meesters in de houtsnijkunst, kom je waarschijnlijk als eerste de kunstenaars uit Val Gardena tegen. Minder bekend, maar niet minder kundig, zijn de houtsnijders uit San Giacomo in het Ahrntal, die net als hun professionele collega's in de Dolomieten hun ambacht al sinds mensenheugenis van generatie op generatie doorgeven.

De herders die de hele zomer met hun vee op de alpenweiden doorbrachten, zijn waarschijnlijk al vele jaren geleden begonnen met houtsnijwerk. Als ze aan het begin van de herfst terugkeerden naar de vallei, verkochten ze de beeldjes en figuren of versierden ze de boerderijen ermee. Na verloop van tijd ontwikkelde dit tijdverdrijf zich tot een echt beroep, dat ook in het dorp werd uitgeoefend.

Tot de populairste motieven van de Ahrntaler houtsnijders behoren religieuze werken, zoals kerststallen, kruisbeelden en heiligenfiguren, maar ook alledaagse voorwerpen en heksen- en duivelsmaskers voor de traditionele carnavals- en Krampusoptochten.

Current holiday offers

from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal

Situated in the middle of the Tauferer Ahrntal, you will experience South Tyrolean cordiality in combination with exclusive service.

To the offer
The NEW South Tyrol Blog

Discovering the best parts of South Tyrol - Get inspired by authentic encounters, unforgettable experiences & by the best holiday tips!

To the blog

Images

St. Jakob
St. Jakob

The picturesque village in Ahrntal is a holiday paradise also in winter.

© TV Ahrntal
St. Jakob in Ahrntal
St. Jakob in Ahrntal

The most impressive landmark of St. Jakob in Ahrntal is the hill with the eponymous church.

© Tourismusverein Ahrntal - Fililppo Galluzzi
St. Jakob im Ahrntal
St. Jakob im Ahrntal

The picturesque village is a good starting point for hikes and mountain tours.

© TV Ahrntal
St. Jakob in Ahrntal
St. Jakob in Ahrntal

Ideal for hiking holidays with the entire family.

© TV Ahrntal
St. Jakob
St. Jakob

St. Jakob im Ahrntal, the ideal place for holidays in the middle of nature.

© TV Ahrntal

Attractions in St. Jakob

Selected accommodations in St. Jakob

Service