({telling}) Vraag een barrièrevrije accommodatie aan.

Barrièrevrije vakantie in Zuid-Tirol

Ga je op vakantie naar Zuid-Tirol zonder barrières? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Een bezoek aan een vreemde plaats gaat meestal gepaard met veel uitdagingen en een uitgebreide planning. Wij bieden je een informatieve selectie van hotels, accommodaties en bezienswaardigheden voor mensen met een handicap of motorische beperking en hun familie.

Boek de beste barrièrevrije accommodatie in Zuid-Tirol

Als je op zoek bent naar een barrièrevrije accommodatie in Zuid-Tirol die geschikt is voor gehandicapten en rolstoelgebruikers, dan heb je de keuze uit een gevarieerd aanbod. Van vakantiewoningen met barrièrevrije faciliteiten tot speciaal aangepaste barrièrevrije hotels, vakantiehuizen en pensions.

De accommodaties in Zuid-Tirol hebben hun faciliteiten en diensten aangepast om de vakantie voor mensen met een motorische handicap, mensen met een visuele handicap en mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel gemakkelijker te maken. In de afgelopen jaren hebben de accommodaties architectonische hindernissen verwijderd, de gastenkamers dienovereenkomstig ingericht en het dienstenaanbod uitgebreid.

Het initiatief voor barrièrevrij toerisme in Zuid-Tirol wil mensen met een handicap tijdens hun vakantie zowel privé als openbare ruimtes bieden die gemakkelijk toegankelijk voor hen zijn. Hieronder vallen natuurlijk de slaapkamers en badkamers, maar ook de eetzaal, de wellnessruimte, het zwembad van het hotel, de tuin en het terras.

Bij de receptie van de barrièrevrije hotels in Zuid-Tirol vind je leuke tips en informatie over vrijetijdsactiviteiten in de omgeving.

Vakantie voor gehandicapten met begeleider

Het uitgebreide vrijetijdsaanbod zorgt ervoor dat zowel mensen met een handicap als hun begeleiders een onbezorgde vakantie kunnen beleven en genieten. De regio is ook bijzonder geschikt voor senioren met een lichamelijke beperking.

De diverse bestemmingen bieden een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden, ook voor rolstoelgebruikers.

Welke bestemmingen zijn er voor rolstoelgebruikers?

Of je nu de indrukwekkende musea wilt bezoeken, gebruik wilt maken van zwembaden of kabelbanen wilt nemen naar adembenemende uitzichtpunten , er zijn tal van mogelijkheden die zijn afgestemd op de behoeften van rolstoelgebruikers.

De regio staat ook bekend om zijn prachtige wandelroutes die toegankelijk zijn voor mensen met rolstoelen en beperkingen. Deze routes bieden de perfecte gelegenheid om het prachtige landschap te verkennen terwijl de uitdagingen van het terrein tot een minimum worden beperkt.

Specialized accommodation

Service