Find accommodation & make a request
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
s
from 158 €
Viktoria Alpine Spa Resort
Wellnesshotel | Hafling near Meran
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 174 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
The NEW South Tyrol Blog
The best stories from South Tyrol - Get inspired!
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
from 185 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 100 €
Hotel Tirolerhof
Gourmet hotel | Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 132 €
Hotel Edelweiss
ski week special | Meransen in Eisacktal
from 258 €
Naturhotel Waldheim
Active hotel | Altrei in Southern South Tyrol
from 201 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal

Meerdaagse tochten in Zuid-Tirol

Hoogte- en langeafstandswandelingen zijn - zoals de naam al zegt - meestal geen eendaagse tochten, maar kunnen in meerdere etappes worden afgelegd en worden steeds populairder.

Geen wonder, want tijdens zo'n wandeling beweeg je je gedurende meerdere dagen ver weg van elke beschaving in een bijna ongerepte natuur, ontdek je de schoonheden van het landschap en ook je eigen grenzen. Maar een meerdaagse trektocht in Zuid-Tirol moet goed gepland worden.

Slaapplaats: Als je je tocht plant, is het eerste wat je moet doen uitzoeken of de schuilhutten op je wandelroute überhaupt open zijn. De beste manier om dit te doen is telefonisch. Zo kom je er tegelijkertijd achter of er slaapplaatsen gereserveerd moeten worden of niet. Vraag het vroeg genoeg, vooral als je met een grotere groep reist.

Seizoen: nazomer en vroege herfst. De belangrijkste criteria voor een meerdaagse tocht zijn dat de weersvoorspelling goed is en dat de hutten open zijn. Informeer ook bij de beheerders van de hutten naar de temperatuur en het weer, want zelfs in de zomer kan er sneeuw vallen in de bergen. Pas je planning en uitrusting hierop aan.

Rugzak: Voor een meerdaagse tocht moet je rugzak minstens 25 liter inhoud hebben. Want deze basisbenodigdheden moeten erin: huttenslaapzak, reservekleding voor alle weersomstandigheden, muts, handschoenen, sokken, ondergoed, kleine handdoek, EHBO-kit, mobiele telefoon (voor noodgevallen), regenbescherming, contant geld, drinkflessen, thermosfles, proviand, zonnebrandcrème, zonnebril, wandelkaart, hoofdlamp of zaklamp (reservebatterijen), tandenborstel en tandpasta, pijnstillers, blarenpleisters en identiteitspapieren.

Proviand: Als algemene regel geldt dat drinken belangrijker is dan eten. Neem dus voldoende vloeistoffen mee. Water of natuurlijke sappen zijn het beste. Koolhydraatrijk voedsel zoals energierepen, glucose, fruit en chocolade geven energie. Warme, rijke maaltijden en sandwiches voor de dagwandeling zijn verkrijgbaar in de berghutten. De bergen zijn de verkeerde plek voor een dieet.

Kosten: Voor een overnachting met ontbijt in een berghut moet je gemiddeld € 30 betalen. Afhankelijk van hoe lang je onderweg bent of hoeveel nachten je wilt blijven, kun je de kosten berekenen. Vergeet ook niet de kosten voor broodjes, chocolade, thee, avondeten, enz.

Conditie: Meerdere dagen wandelen in de bergen is geen training - je zou al goed getraind moeten zijn, je draagt tenslotte minstens 20 kg gewicht op je rug. Begin dus enkele weken voor de tocht met de voorbereiding en bouw je conditie op.

Berggids: Begeleiding door een professionele gids die het gebied kent is niet absoluut noodzakelijk, maar soms wel heel praktisch. Het belangrijkste van elke wandeling is echter een goede planning. Zorg vroeg genoeg voor kaarten en wandelliteratuur en lees je goed in. Als je niet erg ervaren bent in de bergen, moet je echter al professionals raadplegen.

Pauzes: Regelmatig pauzes nemen is heel belangrijk voor het succes van een wandeling. Drink en eet meerdere keren per dag, ook al verlengt dit de wandeltijd. Je bent tenslotte in de bergen om van het landschap en de natuur te genieten, niet om records te breken.

Weersverandering: Het weer kan snel omslaan in de bergen. Als het weer al slecht is als je vertrekt, kun je beter in de berghut wachten tot het beter wordt. Als er tijdens de tocht regen of onweer uitbreekt, moet je uit de buurt blijven van eenzame bomen, kabels en watermassa's en je toevlucht zoeken in holle wegen.

Ongeluk: Het belangrijkste is om niet in paniek te raken! Gebruik je mobiele telefoon om de bergreddingsdienst te waarschuwen: bel 112, het provinciale noodnummer, en geef je naam, soort verwonding en positie door.

Current holiday offers

from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience autumn with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 105 €
Naturhotel Die Waldruhe

Alpine meets Mediterranean in every facet, with wellness and experiences for nature lovers, active holiday-makers and indulgence seekers.

To the hotel

Images

Along the chestnut trail
Along the chestnut trail

When it gets colder in the mountains, the chestnut trail is perfect for a wonderful autumn hike.

© Internet Consulting - Kurt Leiter
Colfosco
Colfosco

Hiking on the Sella Group

© berggeist007 / pixelio.de
Refuge Rieserfern
Refuge Rieserfern

The refuge Rieserfern can be reached from Antholz or Rein and it is situated at 2,792 m above sea level.

© Internet Consulting

Tips

Selected accommodations in South Tyrol

Service